Karton Bardak Prestij Temizlik

Karton Bardak

Karton Bardak

Karton bardaklar genellikle içecek içmek için kullanılan tek kullanımlık malzemelerdir. Sıcak veya soğuk içecekler karton bardaklar sayesinde rahatlıkla tüketilebilmektedir. Diğer bardak çeşitlerine göre karton bardakların en büyük özelliği, özellikle sıcak içeceklerde daha sağlıklı olmasıdır. Bu açıdan plastik ve köpük bardaklara göre daha avantajlıdır. Karton bardak doğal selülozdan yapılmaktadır. Bu yüzden karton bardak ile sıcak bir ürün tüketildiğinde, ürün ile kartonun birbirine karışması gibi bir risk yoktur.

Karton bardakların bir diğer avantajı ise doğada kolay kaybolmasıdır. Köpük ve plastik bardaklar doğa da çok zor çözünmektedirler. Karton bardaklar hem doğa da kolay çözünebilirler hem doğa da çözündüklerinde diğer bardak çeşitlerine nazaran çevreye daha az zarar vermektedirler.

Karton bardakların üretimi pratik ve ucuzdur. Bu yüzden diğer bardak çeşitlerine göre daha fazla tercih edilmektedir.

Karton bardaklar günümüzde oldukça fazla kullanılmaktadır. Özellikle pratik olmasından dolayı tercih edilmektedir. Firmalar, kafeler, restoranlar gibi kuruluşlar karton bardakları kullanmaktadırlar. Karton bardakların üzerine kendi logolarını yapıştırarak aynı zamanda kendi reklamlarını yapmaktadırlar. Bardakların üzerine logonun dışında firma ile ilgili kampanyalar ya da firmaların tercih edeceği farklı tasarımlar kullanılabilir.

Karton Bardak Seçimi

Karton bardak seçiminde dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında karton bardağın ham maddesinin kalitesi gelmektedir. Bir diğer önemli özellik ise karton bardağın gramajıdır. Çünkü karton bardağın gramajı bardağı ne kadar az olursa üretim maliyetleri o kadar azalmaktadır. Hem de bardak kullanıldıktan sonra atılacağı için, oluşacak çöp miktarı da azalmaktadır.

Karton Bardakların Kullanım Alanları

Ülkemizde karton bardak kullanımı oldukça fazladır. Yılda ortalama 4,5-5 milyar karton bardak tüketilmektedir. Tüketimin büyük bir kısmı yurt dışından gelmektedir. Bu tüketimin oranı %30-40’ lara ulaşmaktadır.

Karton bardaklar hemen hemen tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Fakat karton bardaklar otel, ofis, seyahat firmaları, okul kantinleri gibi sektörlerde daha fazla kullanılmaktadır.

4 Oz Karton Bardak nedir?

4 oz karton bardak daha çok sıcak içecek tüketiminde kullanılmaktadır. 4 oz karton bardağın ham maddesinde polietilen maddesi bulunmaktadır. Bu madde sayesinde içeceklerin tadı bozulmadan tüketilmesini sağlamaktadır.

Whatsapp Prestij Temizlik Whatsapp Whatsapp