Motor Temizleme Ürünleri Prestij Temizlik

Motor Temizleme Ürünleri

Motor Temizleme Ürünleri

Arabanızda arıza bulmanın en iyi yöntemlerinden biri, motor bölmesinin yağ ve pisliklerden temiz tutulmasını sağlamaktır. Motor temizleme ürünleri kaputun altında temiz bir alan sağlayarak, örneğin soğutucu borusu sızdırması gibi sorunları daha kötü hale gelmeden önce tespit etmeniz önemlidir.

Bazı plastik parçalar, iç temizlik ürünleri kullanılarak düzenli tutulabilir, ancak gerçekten yağlı parçaları yalnızca bir yağ giderici temizleyebilir. Yakıt türünüzden tüketeceği kadar her şeyde olduğu gibi, çevreye daha duyarlı olma dürtüsü, daha fazla çaba harcanan motor temizleme ürünleri piyasaya çıkmasına neden oldu.

Yakıt Bazlı Tortuları

Yakıt bazlı tortular genellikle hızlı bir şekilde birikir. Ve doğru kimya ile temizlenmesi nispeten “kolaydır”. Yanmamış yakıt hidrokarbonları bir yüzeye yayıldığında yakıt bazlı tortular oluşur. Aşırı sıcaklıklara maruz kalan bu hidrokarbonlar daha sert ve daha sert bir şekilde yapışır (sıcak yaz güneşinde dökülen tatlı çay gibi). Daha fazla yanmamış yakıt, daha fazla tortu anlamına gelir.

Temizlemeleri teknik olarak kolay değildir, ancak yağ bazlı tortulara kıyasla temizlenmesi daha kolaydır . (Ön verandanızdan pişmiş tatlı çayı veya pişmiş pekmezi temizlemeyi tercih eder misiniz?)

Yağ Bazlı Tortuları

Yağ bazlı tortuların temizlenmesi daha zordur çünkü sıvı çok viskozdur (yani süper kalın), hatta küçük damlacık şeklinde bile olabilir. Çünkü uzun bir süre boyunca her defasında biraz olmak üzere birçok katmanda oluşurlar. Bu sistemde, tortu olarak ortaya çıkan yağ, ince bir sis veya küçük damlacık formunda olduğu gibi genellikle gaz (veya neredeyse gaz) halindedir.

Bir motor döndüğünde, pozitif karter havalandırması (PCV), karter gazlarının yukarı çıkmasına ve karterden daha soğuk olan girişe dökülmesine izin verir. Soğutucu sıcaklık, bu yağ damlacıklarının soğumasına ve motor çalışırken saniye saniye üst üste yığılmasına neden olur. Gaz halindeki bu küçük damlacıklar, sıvı halde sahip olduklarından çok daha fazla yüzey alanına sahiptir. Bu, aktif olarak bir bağlanma fırsatı arayan çok fazla yüzeye sahip oldukları anlamına gelir. Metal yüzey (yani giriş valfi) üzerinde art arda uzandıklarında, yapıştırma eylemi, çıkarılması çok zor olabilen bir matris oluşturur.

Motorların Temizlenmesi

Açıkça belirtmek gerekirse, yakıt bazlı tortular yakıt sistemlerinde yaygın olarak bulunur ve yağ bazlı tortular, yağın döndüğü her yerde hemen hemen bulunur. Bununla birlikte, modern araçların çoğunda Benzinli Doğrudan Enjeksiyonlu (GDI) motorlar bulunur. Motor temizleme ürünleri GDI motorlarda, enjektörler yakıtı emme ağzı yerine doğrudan yanma odasına püskürtür. Bu süreç, yanma verimliliği ve emisyonların azaltılmasına yardımcı olmak için mükemmeldir.

Whatsapp Prestij Temizlik Whatsapp Whatsapp